Няма да отстъпим, искаме колективно споразумение по всички теми. Това заявиха

...
Няма да отстъпим, искаме колективно споразумение по всички теми. Това заявиха
Коментари Харесай

ПГ ГЕРБ: Няма да отстъпим, искаме колективно споразумение по всички теми

Няма да отстъпим, желаеме групово съглашение по всички тематики.

 

Това обявиха представители на ПГ на ГЕРБ в отговор на коментар на премиера Николай Денков, който не хареса предлагането за съдружни съглашение.

 

Очакваме да чуем от Денков като министър-председател какво в действителност е изпълнено. Непрекъснатите подмятания за корупционен багаж намираме за нелепи. Искаме да напомним, че до него стои човек, който към момента не е дал явен отговор на " Чаталджагейт ". Има различен министър, в чието министерство, имаше арести за корупция, и още един министър от неговото държавно управление, който върви с защита, добави Деница Сачева.

 

Не водим битка за постове и неслучайно не слагаме преди всичко регулаторите. Затова и не приказваме за разделяне на постове 50 на 50 или 60 на 40, тъй като считаме, ще това е най-малкото неприлично, уточни още тя и добави:

Не виждаме да има крачка напред, която да демонстрира смяна в живота на българските жители.

 

Кога са откровени от ППДБ - когато търсят и намират плаващи болшинства, или когато пишат меморандуми, попита Теменужка Петкова.

 

Тома Биков пък съобщи, че се случват порочни практики и най-много това, че се оказва, че никой не носи отговорност за ръководството. Затова предлагаме стратегия с бистрота за взимане на решения. Това, което те оферират, допуска подмолни диалози. Никой не знае кой министър какво прави, с какво се договаря и на каква база. Колегите имат 63-ма депутати и това не е задоволително те да имат надзор върху всички политики на страната, всички кадрови назначения и върху метода, по който се реализират целите, сподели Тома Биков.

 

В действителността целите не са цели, а има тежки подозрения за корупциони практики в редица министерства. Това разрушава доверието в ръководството, отсече той.

 

Предлагаме градивно да намерим механизъм за взимане на решения. Поради липса на такива падна държавното управление на Кирил Петков. Ние се опитваме да предотвратим политическа рецесия, посочи Биков.

 

По-рано през днешния ден министър председателят Николай Денков разяснява препоръчаното от ГЕРБ-СДС предложение за съдружно съглашение. Той уточни, че то коренно трансформира целите, набелязани преди 9 месеца.

" Вместо да продължим с промените, фокусът се слага върху министерски кресла и битка за постове. Заявявам ясно, че не одобряваме такава замяна на целите ", съобщи Денков.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР